Dorpsraad ArcenDorpsraad Arcen

Bezoek minister Cora van Nieuwenhuizen

  • 12 juli 2019

 

In november gaat minister Cora van Nieuwenhuizen een beslissing nemen over een eventuele dijkteruglegging in onder meer Arcen bij de brouwerij. Gisteren kwam ze op werkbezoek en was er de gelegenheid voor de dorpsraad om de belangen van Arcen voor het voetlicht te brengen. Er zijn een aantal interviews gemaakt en om deze makkelijk te kunnen vinden zijn een aantal links ingevoegd. HIER een L1 pagina met interviews met de minister, een ander interview met de voorzitters van de dorpsraden Wessem en Arcen onder aan de pagina een interview met Patrick van den Broeck, dijkgraaf van waterschap Limburg. Verder HIER een bijdrage van Omroep Venlo.

Een aantal inwoners wilden graag de belangen van Arcen aan de minister laten zien en hadden spandoeken opgehangen en posters verspreid.

Volgens de werkgroep van de dorpsraad is een eiland rondom de brouwerij een slecht plan en een schiereiland een minder slecht plan maar nog steeds geen oplossing voor de flessenhals bij het veer naar Broekhuizen. Tevens zijn ze beide erg duur en niet goed voor de brouwerij en de andere bedrijven.

Het is een goed plan om het dijktraject te stroomlijnen en Hertogbroek te realiseren. Dit lost écht zaken op en verdient zichzelf terug voordat het geld is uitgegeven. Tevens geeft dit volop ruimte aan de brouwerij en de andere bedrijven om zich te ontwikkelen en heeft dit geen impact op het woongenot van Arcenaren. Hertogbroek haalt de flessenhals weg en kan tot 20 cm peilwinst opleveren. Deze centimeters hoeven dan niet bovenop de nieuwe dijken te komen en maken deze zo veel goedkoper. Plan Lottum/Broekhuizerweerd geeft nog eens 15 cm winst en veel ruimte voor de rivier. Dit zijn oplossingen die zoden aan de dijk zetten, een (schier)eiland is een schijnoplossing die onnodig veel geld kost!

Zoeken