Dorpsraad ArcenDorpsraad Arcen

Fietsen langs de Maas

  • 1 september 2017

Overheden in Nederland, België en Frankrijk  werken samen om de internationale fietsroute langs de Maas – La Meuse-à-Vélo – te realiseren. De totale fietsroute telt meer dan 1.000 kilometer aan bewegwijzerde wegen, van de bron tot de monding. De Maasfietsroute draagt bij aan de bevordering van (fiets)toerisme en recreatie langs de Maas. De route is bewegwijzerd en wordt ondersteund door de website www.maasfietsroute.eu. Op de website staan fietstrajecten met informatie en vele hoogtepunten die langs de route te beleven zijn.

Het idee voor de Maasfietsroute is ontstaan uit een motie van de gemeenteraad van Venlo in 2010. Tijdens de wereldtuinbouwexpo Floriade in 2012 werd hierover al een intentieverklaring ondertekend door tientallen partners. Door zo’n dertig partijen uit Frankrijk, België en Nederland werd op 29 januari 2015 in Maastricht een overeenkomst gesloten om gezamenlijk de internationale fietsroute binnen drie jaar te realiseren. Dit grensoverschrijdende project past als geen ander bij de (fiets)provincie Limburg, die dit project heeft vlot getrokken. ‘Geen grenzen trekken maar verbindingen aangaan’ is een belangrijk uitgangspunt, ook bij dit project.

Ook in Arcen wordt een deeltraject gerealiseerd. Helaas moet er in de gemeente Venlo met zeer beperkte middelen worden gewerkt. Tijdens de komende openbare dorpsraad van 13 september zal Roel Ramakers van de gemeente Venlo een presentatie geven van het traject in de gemeente. Adviesbureau van Schijndel doet voor de gemeente onderzoek en promotiewerk. Zij hebben een enquête gemaakt die HIER te vinden is. Het adviesbureau is benieuwd naar de mening van de Arcenaren en hoopt op een goede respons. Meer informatie tijdens de openbare dorpsraad, aanvang 19.30 uur.

 

 

 

Zoeken