Dorpsraad ArcenDorpsraad Arcen

Beleidsplan Parkeren

  • 22 januari 2021

Gisteren is de Dorpsraad samen met Kasteeltuinen en Smaakvol Arcen door de gemeente Venlo bijgepraat over de parkeervisie die er voor Arcen is gemaakt. Helaas is er nog geen geld gereserveerd om dit jaar al veel zaken uit de visie te realiseren. Er wordt wel volop ingezet om dat wel voor 2022 voor elkaar te krijgen.

De parkeervisie voor Arcen is opgenomen in een beleidsplan parkeren voor de hele gemeente Venlo. Een nadeel is de vertraging die dit oplevert omdat er voor de andere dorpen en wijken nog onderzoek moet worden gedaan. Arcen zal wel als een pilot worden gebruikt. Een voordeel is dat de visie een beleidsplan met een gedegen onderbouwing is geworden en in de conceptbegroting 2022 zal worden opgenomen.

De volgende stap in het beleidsplan is het starten van een parkeerpanel. Dit panel zal bestaan uit een aantal inwoners van Arcen die hun mening kunnen geven. De gemeente heeft reeds een aantal deelnemers maar kan er nog enkele toevoegen. Je kunt je hiervoor tot en met 28 januari opgeven door een mailtje te sturen naar info@dedorpsraadarcen.nl. Indien nodig zal de gemeente een selectie maken.

Zoeken