Dorpsraad ArcenDorpsraad Arcen

Enquête onder inwoners

  • 19 mei 2019

In december 2018 heeft de gemeente Venlo een enquête gehouden onder de inwoners om onderzoek te doen per dorp of wijk. De resultaten van het onderzoek zullen ook besproken worden tijdens het 2e buurtcafé van aanstaande dinsdag. Het volledige rapport kunt u HIER vinden.

Zaken die er voor Arcen uitspringen: Arcenaren wonen graag in hun eigen dorp (96%) en voelen zich veilig (88%). Voelen zich betrokken bij hun dorp (87%) en hebben veel contact met buurtgenoten (75%). Verder valt op dat Arcen veel te weinig aandacht krijgt van de politiek, slechts weinigen zijn hier positief over (4%). De dorpsraad is erg bekend onder Arcenaren (89%) en bijna niemand ervaart het contact met de dorpsraad als onprettig (1%). Een grote meerderheid vindt de dorpsraad belangrijk (90%) en slechts een zeer klein deel voelt zich niet vertegenwoordigd (8%). In Arcen vindt men dat inwoners zelf moeten beslissen wat er gebeurt (82%) en doen ook vaak zelf mee aan het organiseren van activiteiten (63%). De toekomst willen ze het liefste zelf bepalen (53%).

De laatste uitkomst is een mooi bruggetje naar het volgende buurtcafé. Kom aanstaande dinsdag om 19.00 uur naar MFA de Schans om samen met de gemeente Venlo je eigen toekomst mee te bepalen!

 

Zoeken