Dorpsraad ArcenDorpsraad Arcen

Opvang Oekraïeners in hotel Rooland

  • 11 maart 2022

Onderstaande brief kregen wij van de gemeente Venlo om Arcen in te lichten over het plan om Oekraïense vluchtelingen op te gaan vangen in hotel Rooland. Als er meer nieuws vanuit de gemeente komt, wordt dat hier geplaatst.

Beste bewoner,

De brute Russische aanval op Oekraïne heeft een massale vluchtelingenstroom veroorzaakt. De dagelijkse beelden van vluchtende mensen richting het vrije Westen zijn hartverscheurend. Vele Europese landen stellen alles in het werk om Oekraïense vluchtelingen zo snel als mogelijk in veiligheid te brengen. Alle Nederlandse gemeenten bereiden zich daarom voor om op korte termijn waardige opvanglocaties beschikbaar te hebben. Ook Venlo heeft inmiddels een overzicht van mogelijke opvanglocaties, verspreid over onze gemeente, in beeld gebracht. Want uiteraard willen ook wij ons steentje bijdragen aan deze gezamenlijke opdracht.

U ontvangt deze brief omdat in uw omgeving een opvanglocatie zal worden ingericht. De gemeente maakt namelijk gebruik van Fletcher Hotel Rooland aan de Roobeekweg in Arcen. Hier kunnen ruim 100 personen worden opgevangen. Vanaf zaterdag 11 maart 2022 is deze opvanglocatie operationeel. Voor hoelang vluchtelingen hier gaan verblijven, valt op dit moment niet precies te voorspellen. Daarvoor vragen wij uw begrip. Er wordt met man en macht gewerkt om alles zo snel mogelijk in gereedheid te brengen.

Heeft u naar aanleiding van deze brief vragen, dan kunt u contact met ons opnemen via telefoonnummer 14077. Wilt u zelf in actie komen en Oekraïense vluchtelingen helpen? Dat kan. Meer informatie daarover vindt u op www.venlo.nl/inval-oekraine. We gaan samen laten zien dat Venlo een gastvrije gemeente is, die onze Oekraïense medemens wil ondersteunen en met open armen ontvangt. Alvast hartelijk dank voor uw steun en begrip.

Met vriendelijke groet,

de gemeente Venlo

Zoeken