Dorpsraad ArcenDorpsraad Arcen

Woningcrisis in Arcen! Doe er iets aan, Venlo!

  • 25 februari 2023

Zoals jullie weten zijn we al bijna 2 jaar met de gemeente Venlo in gesprek om meer woningen in het dorp te krijgen. Wij (werkgroep wonen) hebben vorige week een brief naar de wethouder gestuurd om onze onvrede te uiten over het gebrek aan voortgang. 

Ons laatste gesprek dateert van 31 oktober. Daarna zijn er geen nieuwe ontwikkelingen meer geweest en dat betekent dat we nu alweer 3 maanden verder zijn en geen steek zijn opgeschoten.

Wij kunnen en willen niet langer wachten. Arcen heeft behoefte aan woningen en wel nu. Overal om ons heen wordt er gebouwd en in Arcen gebeurt er niets. Er moet nu iets gebeuren.

We hebben de wethouder concreet gevraagd welke stappen hij kan ondernemen om hier voortgang in te brengen. De werkgroep dringt er bij de gemeente op aan om Arcen met spoed prioriteit te geven in de ontwikkeling van woningbouw.

We zullen samen een vuist moeten maken om de gemeente duidelijk te maken dat het zo niet langer kan. De leefbaarheid van ons dorp komt zo in gevaar.

Tijdens de volgende uitgave van de maasdorpen treffen jullie bovenstaande poster aan. Door het ophangen van deze poster tonen wij gezamenlijk onze onvrede en laten we de gemeente zien dat er nu iets moet gebeuren. Alvast bij voorbaat dank voor het ophangen van de poster.

Een samenvatting van de huidige stand van zaken kunnen jullie lezen in het bijgevoegde document.

Zoeken