Dorpsraad ArcenDorpsraad Arcen

Update Groente- en Kruidentuin door Mieke Huibers

  • 27 maart 2019

Foto Veronie Nijholt

Het begon allemaal op een regenachtige dag. Gaan we ervoor of niet? We popelden van enthousiasme;  we doen het, regen of zon. Bewapend met schop, kruiwagen en grondboor betraden we de natte bodem. SLLRRPPPP laars vast; niet te lang stil blijven staan. Rondom de tuin moest een sleuf worden gegraven voor de Ribes bessen en op een ander plek moest de grond worden klaar gemaakt voor 3 appelboompjes: Discovery, Notaris en Star Earliest.  Ook de groente- en kruidentuin werd voor komend  seizoen klaargemaakt en tevens werd de insectenhotel geplaatst.

Er waren 10 vrijwilligers actief tijdens de NL Doet dag van de Oranje Fonds. IKL (Instandhouding Kleine landschapselementen Limburg) zorgde voor de aanplanting van de bijenoase. Wie dorst mag dan ook mee eten. De Open Inloop Arcen had een heerlijk diner bereid. Dat was smullen. Het was nat maar gezellig en ik wil dan ook iedereen danken vanuit  het inmiddels zonnige Arcen.

Wie weet tot de volgende NL Doet. Jullie zijn natuurlijk welkom bij de opening van deze prachtige oase op 19 mei 2019 om 14:00 uur  geopend door de Burgemeester. Project zonder naam, vanaf 19 mei met naam.

Zoeken